Maj 2018

Hälsingegårdsdagarna 26-27 maj

Lagom till mors dag öppnar många hälsingegårdar för sommarsäsongen. Det har blivit tradition med Hälsingegårdsdagarna och årets upplaga bjuder på många fina besök i världsarvet.

Se utförligt program: Hälsingegårdsdagarna 2018
Eller läs mer på: www.halsingegardar.se

Några höjdpunkter under Hälsingegårdsdagarna är bland annat boksläpp av ”Dräkternas Hälsingland”, gårdsvisningar, dräktmarknad, konsert med Görgen Antonsson och Låtligan.

Tävlingen Årets Hälsingeostkaka anordnas i Ovanåker. Runt om på gårdar i hela landskapet serveras ostkaka speciellt för helgen. Hälsingeostkakan är ett kulturarv där recepten är unika för varje socken och gård där den serveras. Fika och ät gott och ta chansen att smaka på vår lokala och uppskattade delikatess.

Se helgen som ett perfekt tillfälle att resa runt och upptäcka Hälsinglands genuina kulturarv. Varje gård och plats har sin berättelse och sin unika stil att förälska sig i. Det finns något att upptäcka i varje kommun och på kommande sidor hittar du vad alla gårdar erbjuder och deras öppettider. Vissa gårdar har öppet en dag medan vissa har öppet båda dagarna. Det är ett gediget program och som du märker – det är upplagt att boka in datumet och börja planera din favoritrutt med eller utan boende redan nu.

Nationaldagsfirande på Hälsingegård 6 juni

Flera av Hälsingegårdarna har öppet och erbjuder firande av nationaldagen med fika, sång och olika aktiviteter.

Fira Hälsingegårdsmidsommar 22-24 juni

Runt om på många gårdar firas midsommar, med allt från dans kring majstången på midsommarafton till guidningar och fikaserveringar som är öppet på midsommardagen.

By | 2018-05-24T13:23:25+00:00 april 29th, 2018|Okategoriserade|0 Comments